Vi bruger Cookies

Ved at benytte accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Afgørelse i Natur- og Miljøklagenævnet

Afgørelse i Natur- og Miljøklagenævnet vedr. tilladelse til udledning af overfladevand fra regnvandsbassin

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet en interessant afgørelse, som alle medlemmer bør kende (Sag NMK-10-00767). Den handler om udledningstilladelse til eksisterende vandløb, hvor nogle kommuner har brugt den praksis at give et industriområde lov til at udlede 1 liter/s/ha som en standardmængde UDEN at undersøge om der rent faktisk er plads til vandet i det vandløb, der skal transportere vandet væk. Således også i Middelfart Kommune der ikke havde regnet på at de 2 vandløb, der modtager vandet rent faktisk kun har en hydraulisk kapacitet på hhv. 0,54 liter/s/ha og 0,2 liter/s/ha. ’På baggrund af dette ophæves Middelfarts Kommunes afgørelse og sagen hjemvises til fornyet behandling i overensstemmelse med ovenstående’, konkluderer nævnet. Det kan være, at der er andre steder i kongeriget, hvor man har lignende udfordringer?

 

Læs afgørelsen i sin fulde helhed her.